Bewegen wordt steeds belangrijker. Als kind wordt er op school veel gespeeld tijdens de pauzes. Ook na school wordt er met vrienden en vriendinnen veel bewogen. Vaak zitten kinderen ook op zwemmen of een sport verveningen. Kinderen komen hierdoor snel en gemakkelijk aan hun dagelijks beweging. Naarmate we ouder worden bewegen we dagelijks minder. Ook bijvoorbeeld afstanden naar het werk worden met de auto gedaan. Sommige mensen worden genoodzaakt om de auto te nemen, omdat de afstand naar het werk te lang is om te fietsen. Hierdoor komen we steeds minder aan onze dagelijkse beweging. Er is gebleken dat bewegen erg goed voor ons is. Ons gezondheidsvoordeel wordt meer als er veel bewogen wordt. Tegenwoordig krijgen ook steeds meer mensen overgewicht. Er wordt meer ongezond gegeten dan vroeger. Er worden meer calorieën gegeten. Als er meer calorieën worden gegeten moet er ook meer worden verbrand om te zorgen dat we niet aankomen. Hoe intensiever er wordt bewogen hoe meer energie er wordt verbrand. Er wordt aangeraden om minstens 60 minuten elke dag te bewegen.

Simpelste manier om in beweging te komen

Er zijn veel verschillende manieren om aan uw dagelijkse beweging te komen. Wandelen, hardlopen en fietsen zijn de meest voorkomende en makkelijk toegankelijke vormen van bewegen. Als u ouder wordt kan het hardlopen en wandelen moeizamer gaan. U krijgt bijvoorbeeld last van uw pezen, botten en gewrichten. Dit is veel voorkomend en ook bij jonge mensen kan het zijn dat het te belastend is voor het lichaam. Hiervoor wat vaak aangeraden om te gaan fietsen of zwemmen. Als er dan wordt bewogen komt er geen druk op de gewrichten, pezen en botten. Maar de spieren worden wel nog goed uitgedaagd, getraind en onderhouden. Zo is dit de perfecte vorm van beweging voor als u ouder bent. Zo maakt u uw lichaam niet kapot, maar komt u wel in beweging en onderhoudt u uw spieren.

Elektrische fiets

Bijna iedereen in Nederland is wel in bezit van een fiets. Er zijn meer fietsen dan Nederlanders in Nederland. Kortom Nederland is echt een fietsland. Veel mensen verplaatsen zich met de fiets naar de gewenste bestemming. Naar mate we ouder worden gaat vooral het opstarten en stoppen met de fiets moeizamer en vergt veel energie. Vooral veel ouderen dames zijn dan bang om te vallen. Daarvoor is de elektrische fiets dames een erg handige oplossing. De accu van de elektrische fiets helpt bij het opstarten, zodat de opstart soepel verloopt. Een elektrische fiets is eigenlijk handig voor elke fietsgebruiker. Een elektrische fiets zorgt er namelijk voor dat het fietsen minder moeite kost. Zo komen we niet bezweet aan op onze bestemming en kunnen we genieten van onze omgeving. Met de elektrische fiets kunnen we daarnaast ook langere een hoge snelheid aanhouden, zo komen we ook eerder aan op bestemming. Zonder alle energie en tijd die we er met een normale fiets aan kwijt zijn.