Steeds vaker kiezen mensen ervoor om een auto niet te kopen maar te leasen. Dit brengt voor veel mensen een goedkopere manier om toch dagelijks in een auto te kunnen rijden. Er zijn meerdere manieren om te leasen die per situatie weer verschillend zijn. Sommigen kiezen er bijvoorbeeld voor om een auto privé te leasen en anderen vinden het prettiger om dit via het werk te regelen. Het leasen van een auto is vaak financieel aantrekkelijker, omdat er vaak minder kosten om de hoek komen kijken bij het leasen van een auto. Wanneer je een auto koopt, zowel nieuw als tweedehands, is het gebruikelijk dat er kosten bijkomen zoals verzekeringen, bijtellingen, belastingen en natuurlijk de benzine dat betaald moet worden. Echter, wanneer je een auto leaset is het vaak alleen het vaste maandelijkse bedrag dat betaald moet worden met daarnaast de benzinekosten en in sommige gevallen ook kosten voor het onderhoud bij de lease auto.  

 

Privé 

Daardoor zijn er diverse soorten ontstaan waarop men een auto kan leasen. Elke soort heeft zo zijn eigen voor- en nadelen die verschillen per situatie. Als particulier kiezen mensen er het meest voor om een auto te leasen omdat het op financieel vlak bepaalde voordelen met zich mee zal brengen. Het aanschaffen van een auto is al een redelijke investering tegenwoordig. Daarnaast komen er ook vaak ontzettend veel onverwachtste kosten kijken bij een eigen auto, zoals onderhoud. Daarom vinden mensen het aantrekkelijker om te kiezen voor een auto die zij kunnen leasen. Niet alleen wordt er op deze manier gewoon elke maand een vast bedrag betaald aan het bedrijf waarvan de auto wordt geleaset, maar daarnaast kan je vaak zelf kiezen welk type auto en voor welke periode jij de auto precies wil leasen. 

 

En ook zakelijk 

Voor de ondernemers zijn er in de basis twee opties om een auto voor het bedrijf te leasen. Zakelijk leasenwordt door veel bedrijven gedaan en het wordt dan ook steeds populairder om dit te doen. Er kan gekozen worden voor een financial lease of een operational lease. Beide opties hebben interessante mogelijkheden voor ondernemers, waardoor deze goed vergeleken moeten worden om er zo achter te komen wat de beste optie voor jouw bedrijf is. Financial lease wordt vaak door beginnende ondernemers gekozen, aangezien het iets minder geld kost. Hierbij worden dan ook occasionele auto geleaset. Bij de operational lease modellen worden nieuwe auto’s door het bedrijf geleaset. Deze manier van leasen is dus ook iets duurder, maar daarvoor krijg je wel een splinternieuwe auto terug.