Een onderwerp dat niet veel besproken wordt, maar wel voor veel mensen een thema is in hun leven, is haarverlies. Zeker 25% van de mannen wordt kaal en ook sommige vrouwen hebben hier last van. Ook inhammen of het verdunnen van haar komt veel voor. Het is daarom ook niets om je voor te schamen, je kunt er tenslotte niets aan doen. Maar het kan wel een bron zijn van onzekerheid, je haar verliezen. Maar de wondere wereld van de wetenschap heeft hier een oplossing voor bedacht: haartransplantaties. 

Wat is het? 

Een haartransplantatie, ook wel haarimplantatie genoemd, is een blijvende oplossing om kaalheid tegen te gaan. Oftewel: van één behandeling heb je je leven lang plezier. Het werkt als volgt. In je huid zitten grafts of haarzakjes. Een zo’n haarzakje bevat over het algemeen 2 tot 5 haartjes. Vooral bij mannen die kaal worden is het vaak zo dat de kaalheid op het midden van het hoofd zit; daar ontstaat permanente haaruitval. Aan de zijkant en achterkant zijn de haarzakjes echter minder gevoelig voor haarproblemen. Daarom worden bij een haartransplantatie vaak de grafts van de achterkant en de zijkant van het hoofd verplaatst naar het midden van het hoofd. Zo wordt de dichtheid van je haar vergroot. Je kan met een haartransplantatie dus zorgen dat je weer een goed verspreide haardos krijgt. Overigens: men denkt vaak alleen aan haar op het hoofd, maar een haartransplantatie kan je ook laten doen voor andere plekken op je gezicht, zoals je wenkbrauwen of je baard. 

Methodes

Er zijn verschillende methodes voor het uitvoeren van haartransplantatie. De verschillen zitten in de manier van transplanteren. Welke methode en behandeling geschikt is voor jou, ligt aan het haarverlies en verschilt per persoon. Welke je kan krijgen wordt in overleg in de kliniek besloten. Na afloop van de behandeling wil je ook een PRP behandeling krijgen. Dit is een aanvullende behandeling voor een beter resultaat. PRP staat voor Platelet Rich Plasma. Het is een voedende behandeling voor het haar. Het houdt in dat een chirurg het herstellend vermogen van uw bloed aanwendt voor haarverbetering. 

Kosten

Een haartransplantatie is nogal prijzig. Vooral in Nederland is het niet goedkoop. Haartransplantatie kosten zijn echter minder hoog in Turkije. Ook kan je daar gebruik maken van meer grafts om te verplaatsen. Door nieuwe behandeltechnieken kunnen de werkdruk en daarmee de kosten lager gehouden worden. Dat is dus iets om mee te nemen, als je een haartransplantatie overweegt.