Pretparken en Kermissen zijn nog steeds onverminderd populair. Nu we aan het einde van de Lock down zitten en we weer steeds meer mogen doen kunnen velen niet wachten om er weer lekker op uit te gaan. Bijna iedereen heeft wel eens een kermis of pretpark bezocht. In Nederland zijn we verwend met flink wat pretparken. Gedurende een groot deel van het jaar zijn ze open en worden door velen bezocht. Pretparken bestaan al sinds 1500 en kermissen waren er al in de Middeleeuwen. Het grootste pretpark in Nederland is De Efteling, In België Plopsaland De Panne en in De Verenigde Staten Walt Disney World. De grootste kermis van Nederland vindt jaarlijks in Tilburg plaats. De Efteling opende zijn deuren voor het eerst in 1951 met een grote speeltuin gevolgd door het sprookjesbos. Gedurende de jaren is het enorm uitgebreid. Naast De Efteling zijn er nog vele andere attractieparken in ons land waaronder Slagharen, Walibi, Duinrell, Toverland en De Julianatoren.

Wat is er allemaal te doen?

De pretparken hebben zich gedurende de jaren allemaal uitgebreid met steeds spectaculairdere attracties. Begon het in veel gevallen als een speeltuin, nu zijn de achtbanen niet meer weg te denken. De snelste achtbaan van de wereld bevindt zich in Abu Dhabi. Maar ook in ons land is spektakel gegarandeerd bij een ritje in een van de achtbanen. Op de kermissen is van oudsher het reuzenrad de grootste blikvanger. Het eerste reuzenrad werd in 1893 gebouwd. Er zijn vele opvolgers gemaakt waar jaarlijks duizenden mensen veel plezier in beleven. In onder andere Londen en Wenen staan permanente reuzenraden. Op de kermis zijn nog vele andere attracties te vinden. Om al deze attracties te kunnen betalen is het wel van belang dat je wat spaargeld hebt om de dingen te kunnen blijven doen die je leuk vindt. Je kunt natuurlijk sparen maar als je jouw geld wat langer kan missen kan je ook aandelen kopen in de hoop een hoger rendement te maken. Het aandeel ageas zou dan een mooie investering kunnen zijn.

Attractieparken in Europa

In Europa zijn ook diverse grote pretparken te vinden. Velen daarvan worden ook massaal door Nederlanders bezocht. Het drukst bezochte pretpark in Europa is Disneyland Parijs op de voet gevolgd door het aangrenzende Walt Disney Studio’s park. Disneyland Parijs oorspronkelijk onder de naam Euro Disney opende dit park de deuren in april 1992. Rondom het Kasteel van Doornroosje zijn de volgende themagebieden gebouwd: Main Street USA, Discoveryland, Fantasyland,  Adventureland en Frontierland. Wereldberoemd zijn ook de Disney parades, die dagelijks worden georganiseerd. De Efteling is ook in de top 5 terug te vinden wat een knappe prestatie is te noemen.