Nijmegen is een van de oudste steden van Nederland. Dat gaat gepaard met een sfeervol historisch centrum. Maar Nijmegen is niet alleen een oude stad, het is ook een hippe stad. Men zegt over deze stad ook wel: old city, young vibe. En natuurlijk is de stad ook beroemd om de vierdaagse, die zorgt voor een internationale bekendheid. Ook als je niet van lange wandeltochten houdt, kan je er die periode lekker feesten; Nijmegen wordt één groot terras. Een leuke bestemming voor een stedentrip dus, zou je kunnen zeggen! Er is veel te beleven in deze stad. Hier zijn wat voorbeelden wat leuke bezienswaardigheden en uitjes. 

De binnenstad

Een deel van Nijmegen is gebombardeerd in de Tweede Wereldoorlog en daarmee is een deel van de oude stad verloren gegaan. De Benedenstad echter niet; dat is het gedeelte van de stad aan de Waal. Het centrum is ook nog intact. De historische binnenstad heeft een sfeervolle en knusse uitstraling. De Hanzestad Nijmegen is zo’n 2000 jaar oud! Je kan heerlijk door de straatjes struinen en genieten van de prachtige panden, kerken en parken. 

Uit eten en drinken

Nijmegen heeft ook een heel moderne kant. Er zijn veel jonge ondernemers actief in de stad. Daardoor zijn er steeds meer conceptstores, hotspots en nieuwe cafés te vinden. Leuk voor jongeren, maar ook als je wat ouder bent. De stad blijft zichzelf vernieuwen. Sla ook de Millinger theetuin niet over. Deze theetuin is rustig en afgelegen en straalt een oriëntaalse sfeer uit. Er zijn allerlei paadjes en hoekjes in deze tuin, waardoor het visueel de moeite van het bezoeken waard is, en je kan er uiteraard ook genieten van een heerlijk kopje thee vergezeld door lekkernijen.

Het Honig Complex

Dit is een culturele broedplaats. Dit was vroeger het terrein van de Honigfabriek en er zou een woonwijk komen, maar nu zitten er zo’n 200 creatieve ondernemers. Het bruist hier van de energie. Hier gaan creativiteit, horeca concepten, culturele en sportieve initiatieven hand in hand. Superleuk om een bezoekje aan te brengen. 

Overnachten 

Je kunt ervoor kiezen om te overnachten in een hotel. Er zijn verschillende soorten hotels, sommige heel simpel en sommige met allerlei extraatjes, bijvoorbeeld gevestigd in een historisch pand. Zoek simpelweg op “hotel nijmegen” en je ziet al talloze opties voorbijkomen. Maar je kunt ook gaan voor glamping of een Bed & Breakfast. Alle aanbieders komen met hun eigen voor- en nadelen. Kijk dus even goed naar welke faciliteiten en locatie goed past bij wat jij wil.