Voor de meeste schoolkinderen geldt dat ze nog een klein maandje naar school moeten en dan heerlijk 6 (of zelfs 8) weken zomervakantie hebben. Voor de geslaagden onder ons geldt dat ze een nog langere vakantie zullen hebben aangezien zij een paar weken geleden al examen hebben gedaan. Super leuk natuurlijk zo’n lange vakantie en je zou denken, wie wil dat nou niet? Maar toch geldt voor sommige van ons dat we ons op een bepaald punt in de vakantie toch een beetje gaan vervelen. Bijvoorbeeld als het weer wat minder wordt of als al je vrienden en vriendinnen op vakantie zijn. Daarom hier wat tips waardoor jij je zeker niet zal gaan vervelen!

Leuke activiteiten

Hoogst waarschijnlijk zullen je ouders voor jou heel wat leuke dingen hebben bedacht om te gaan doen. Misschien ga je dit jaar door alle versoepelingen wel weer lekker naar het buitenland op vakantie en kan je daar heerlijk genieten. Of hebben ze er voor gekozen om een paar dagjes weg te doen met je. Want ook alle pretparken en dierentuinen etc. zijn weer open en het is voor te stellen dat je staat te springen om deze parken weer te bezoeken. Daarnaast kan je misschien ook wel is een keertje met je vrienden of vriendinnen naar een leuk strandje in de buurt gaan. Vergeet dan alleen niet je kinderzonnebril of zonnebril op sterkte, je handdoek, genoeg eten en drinken en een Beach tennis of een voetbal.

Een nieuwe hobby

Als je al deze leuke activiteiten al hebt gedaan en je begint te vervelen zijn er alsnog heel wat dingen om te doen! Misschien heb je nog wel een serie die je al heel lang wilde kijken maar waar het eigenlijk nooit echt van kwam. Of een bepaalde videogame waar je voor hebt gespaard en nu eindelijk kan kopen en dus ook kan spelen! Of kijk is naar een nieuwe hobby. Misschien is tekenen of verven wel wat voor jou? Of ben je meesterbakker/bakster in cup cakes of lekkere taartjes. Naast al deze leuke dingen zijn er natuurlijk ook nog wat productieve dingen die je kan gaan doen. Denk is aan een grote schoonmaak van je kledingkast of kamer. Gooi de dingen die je niet meer nodig hebt weg en breng alles weer op orde. Of bereid je alvast een beetje voor op het volgende schooljaar. Koop bijvoorbeeld een nieuwe agenda, schriften en een etui. Zo kan je helemaal voorbereid en opgeruimd aan het nieuwe jaar beginnen!