Wat is e-commerce?

Zoals bij veel moderne Engelse leenwoorden staat de ‘e’ in e-commerce voor elektronisch. Dan vertaalt het begrip zich naar elektronische handel. Maar dit is een vrij groot begrip wat nog wat verduidelijking nodig heeft. De handel in elektronische producten beslaat fysieke producten zoals boeken of cd’s, tickets, treinkaartjes of online muziek via Itunes. Maar ook elektronische producten, zoals bitcoins of online loterijen en kansspellen, vallen onder e-commerce omdat er gehandeld wordt in elektronische spullen. Het begrip beslaat dus twee soorten handel: online handel van fysieke producten, en online handel van online elektronische producten.

Wie kan allemaal meedoen aan e-commerce?

Nu het duidelijk is wat er verhandeld wordt, kun je ook kijken naar wie met wie handelt. Vaak wordt er onderscheidt gemaakt tussen drie opties. Business to consumer is de eerste vorm. Hierbij vindt er handel plaats tussen een professionele verkoper en een particulier. Bij consumer to consumer vindt er handel plaats tussen twee particulieren. Het herkenbaarste voorbeeld van consumer to consumer is Marktplaats. Dan is er ook nog business to business. Hier wordt er niet gehandeld met of tussen particulieren, maar enkel en alleen tussen bedrijven.

Hoe kan een online marketing bureau helpen?

Producten die via e-commerce worden verkocht staan vaak op een website. Om daadwerkelijk producten te verkopen moet er natuurlijk reclame gemaakt worden. Deze reclame heet ook wel marketing. Maar het is vrij lastig om in het gigantische online aanbod op te vallen. Daarom kan een online marketing bureau bedrijven die in e-commerce handelen helpen om hun websites meer te laten opvallen en te optimaliseren. Een online marketing bureau helpt je de koers van een bedrijf uit te vogelen en die dan zo uit te zetten dat zowel omzet als rendement stijgen voor dat bedrijf. Een online marketing bureau heeft experts in het ontwikkelen van strategieën voor succesvolle webshops, en daarom doet een bedrijf met webshop zich er goed aan om zo’n bureau in te schakelen.

Wat doet Evoworks?

Evoworks is zo’n online marketing bureau die webshops helpt meer op te vallen en succesvoller te worden. Ze kunnen helpen om inzicht te krijgen in de analytics van je webshop en het optimaliseren van de marketing kanalen. Daarnaast kunnen ze het bezoekersgedrag in kaart brengen en wensen van klanten vertalen. Ook helpt het bureau met het uitbreiden van het klantenaanbod, zelfs naar het buitenland. Tot slot weten ze hoe je als bedrijf bovenaan Google komt te staan en dus zichtbaarder bent. Heb je dus een webshop die wat werk nodig heeft, zoek dan eens online marketing bureau Evoworks op!