In december zijn er in ons land een paar belangrijke feestdagen waar mensen veel plezier door beleven. Dit zijn natuurlijk Sinterklaas en Kerstmis. Op vijf december vieren we de feestdag van de Sint, waarbij vooral de kinderen veel leuke cadeautjes krijgen. Kerstmis wordt in ons land ook steeds vaker gevierd. In het begin werd de komst van de kerstman vooral aan de andere kant van de oceaan gevierd, maar ook in Nederland kiezen mensen er steeds vaker voor om deze feestdag groot uit te pakken. Dit wordt niet alleen maar gedaan met cadeaus, maar ook met veel en lekker eten. De decoratie is met de kerstdagen ook erg belangrijk. Men doet dan ook veel moeite om het huis er gezellig en feestelijk uit te laten zien. Zodat tijdens het bezoek van de familie en vrienden iedereen zich welkom zal voelen. 

 

De boom

Een groot onderdeel van deze decoratie tijdens kerstmis is natuurlijk de kerstboom. Wanneer je geen kerstboom in huis hebt zal het moeilijker zijn om het echte gevoel van kerstmis naar binnen te kunnen halen. Toch is het regelen van een kerstboom niet altijd even makkelijk. Er zijn namelijk veel verschillende opties voor de bomen met elk zo de voor- en nadelen. Zo is het bij de kerstboom mogelijk om te kiezen tussen een echte of neppe kerstboom. Als je voor het ultieme kerstgevoel wil gaan is het aan te raden om voor een echte boom te kiezen. Op deze manier zullen de dennennaalden de gehele kamer naar de prachtige boom laten ruiken. Bij een echte boom kan er gekozen worden voor een kerstboom met kluit of een kerstboom zonder kluit. De kluit betekent dat er rondom de stam en wortels genoeg aarde zal zitten. Hierdoor zal de boom langer gezond blijven, maar het kost wel meer moeite en tijd om de boom met kluit juist te plaatsen. 

 

En ballen 

Een kerstboom moet is niet af wanneer er geen kerstballen in de boom hangen. Deze ballen zijn altijd in veel verschillende soorten maten te verkrijgen. Het is dan ook belangrijk dat er in iedere boom genoeg afwisseling te zien zal zijn, maar toch is het ook handig om te kiezen voor een bepaald thema. Wanneer er gekozen wordt voor een klassieke kerst is het bijvoorbeeld handig om te gaan voor rode en gouden ballen. De ballen kan je kopen van plastic of glas. De glazen kerstballen breken misschien sneller, maar toch zullen deze er in de boom een stuk mooier uit gaan zien.