Als je zelf bij een groot bedrijf werkt kan je je goed voorstellen dat het fijn is als je door je werkgever tevreden gehouden wordt en het gevoel krijgt dat ze het beste met je voor hebben. Helaas gaat dit nog niet in elk bedrijf zo. Nog steeds worden veel werknemers slecht behandeld en moeten ze onder vervelende omstandigheden werken. Gelukkig komt dit nauwelijks nog in Nederland voor maar in de rest van de wereld nog wel een stuk meer. Hier verandering in brengen is dan ook noodzakelijk. En voor de werkgevers hoeft dit echt niet gelijk voor grote veranderingen te zorgen. Een paar kleine aanpassingen in de werksfeer en het gedrag van de collega’s kan al een hele hoop schelen.

Een kleine attentie

Om te beginnen zouden je werknemers het al heel erg waarderen als je bijvoorbeeld op hun verjaardag eraan denkt om ze een mooie bos bloemen te sturen of een leuke kaart met een klein presentje. Zo krijgen ze het gevoel dat er aan ze wordt gedacht en dat ze gewaardeerd worden. Dit is bijvoorbeeld ook erg leuk om te doen bij een 12,5-jarig jubileum dat iemand bij je werkt. Dan is een wat groter cadeau of leuk borrelpakket een leuk idee. Veel bedrijven geven tijdens de kerstperiode de werknemers al een leuk kerstpakket of cadeaubon voor een diner. Als jij dit nog niet doet in je bedrijf dan zou ik dit zeker wel aanraden. Van mini kerstcadeautjes tot grote kerstpakketten. Je kan het zelf natuurlijk zo gek maken als je wilt. En niet alleen met kerst maar bijvoorbeeld ook met sinterklaas is het erg leuk om iedereen een chocoladeletter van zijn of haar beginletter te geven. chocoladeletters kopen kan gemakkelijk bij Tezet.nl. Hier hebben ze ook een ruim assortiment aan presentjes.

Goede werkomgeving

Nu we weer steeds minder thuis hoeven te werken is het voor jou als werkgever belangrijk dat je zorgt voor een goede werkomgeving. Nog steeds is goede ventilatie noodzakelijk want helaas zijn we nog steeds niet van het vervelende virus af. Naast goede ventilatie zijn ook goede bureaus en werkstoelen niet meer dan normaal. Als je hier niet over beschikt kan het voor je werkgevers nog wel eens voor vervelende klachten zorgen, en dat wil je natuurlijk niet op je geweten hebben. Het verschilt natuurlijk wat voor soort bedrijf je hebt, maar wat gezelligheid en sfeer op kantoor mag ook niet missen. Dat kan al heel simpel gedaan worden door wat mooie planten neer te zetten.