We komen het liefst niet te dicht in de buurt van wespen. Ze kunnen veel overlast veroorzaken, ze komen vooral af op vlees en zoetigheid. Kortom wespen storen vooral als we aan het eten zijn. Dit is nou juist de tijd dat je even tot rust wilt komen. Af en toe een wesp is niet erg dat is de natuur. Maar het kan ook voorkomen dat je van heel veel wespen last hebt. In dit geval is er waarschijnlijk een wespennest in de buurt. Wanneer dit om en rond jouw huis is, wil je hier zo snel mogelijk vanaf komen. Wespen maken een wespennest vaak in april en mei. Dit nest houdt vaak nog geen jaar stand. Tenzij het weer en genoeg eten ervoor zorgt dat ze de winter overleven. 

Wespenoverlast

Zoals eerder al werd vermeld worden de nesten gebouwd in april en mei. Vaak in de maanden die volgen hebben we het meeste last van wespen. De werksters zijn dan het actiefst buiten het nest, waardoor we er het meest last van hebben. Zoals eerder al werd vermeld komen wespen af op vlees en zoetigheid. Dit komt doordat wespen leven van suikers. Suiker is de brandstof van de wespen. Hierdoor kunnen ze vlieren en om op insecten te jagen. Dat laatste weten we vaak niet, maar dit is het belangrijkst. Ze voeren deze insecten namelijk aan hun larven. De larven braken vervolgens een suiker papje uit wat de wespen weer kunnen eten voor nieuwe energie. Ook drinken wespen nectar van bloemen en honingdauw, hetgeen waar ze bekend om staan. Wanneer alle larven in het wespennest zijn volgroeid, is er geen zoet braaksel meer in het nest. Dat is het moment dat de wespen zich ook gaan richten op suikerrijke producten van mensen. 

Wespennest bestrijden 

Veel mensen proberen zelf het wespennest te bestrijden. Ze denken zo op een goedkope manier van de wespen af te komen. Vaak gebeurt dit door de ingang te dichten of ze proberen het te verbranden, uitroken of door de wespen te laten verdrinken. Dit is een erg gevaarlijke manier om van de wespen af te kome, ze zijn namelijk erg agressief. Vaak zijn ze ook niet allemaal verdwenen, waardoor het nest gewoon blijft bestaan. Daarom kan je beter wespennesten laten weghalen door professionele wespenbestrijding. Zij weten hoe ze professioneel, snel en efficiënt wespen moeten bestrijden. Overal in Nederland kan je wespenbestrijding vinden, van wespenbestrijding Zwolle tot aan Wespenbestrijding IJmuiden. Dus waar je ook woont er zijn altijd wespenbestrijders in de buurt om jou van de wespen af te helpen.