Wanneer je een restaurant gaat openen, komen er ontzettend veel zaken op je af die geregeld moeten worden. Hierbij kun je denken aan het samenstellen van heerlijke gerechten, het vinden van een geschikt bedrijfspand, maar ook moet je de juiste apparatuur aanschaffen. Apparatuur mag nooit ontbreken binnen een restaurant, want anders wordt het vrij lastig om ingrediënten op te slaan en gerechten klaar te maken. Eén van de belangrijkste apparaten die je moet aanschaffen, is een grillplaat van goede kwaliteit. Een grillplaat zul je nodig hebben voor zeer veel gerechten, vooral als je een grillrestaurant gaat openen kan een grillplaat natuurlijk niet ontbreken. Wanneer het om een grillplaat gaat, is het belangrijk dat je op bepaalde punten let. Op welke punten je precies moet letten, vind je dan ook in dit artikel. 

 

Wat is het budget?

Zoals je inmiddels wel zult weten, is apparatuur voor een restaurant niet bepaald goedkoop. Vaak kost een apparaat gemiddeld zo’n duizend euro en dat is zeker niet anders bij een grillplaat. Het is dus erg belangrijk om te kijken naar je budget en hoe groot het bedrag is dat je maximaal wilt en kan besteden aan een grillplaat. Het is erg verstandig om niet altijd voor de goedkoopste oplossing te kiezen, want kwaliteit is erg belangrijk. Je bent op de lange termijn goedkoper uit als je direct een grillplaat van uitstekende kwaliteit aanschaft. 

 

Gas of elektrisch?

Als je in Nederland een bakplaat of een grill wilt aanschaffen, dan heb je de keuze uit een gas of een elektrische variant. Het is erg belangrijk om hier goed over na te denken, want Nederland wil het liefst zo snel mogelijk van het gas af. Gas is zeer slecht voor het milieu en ook lopen de kosten van gas aanzienlijk op. Elektriciteit is goedkoper, maar werkt niet altijd even goed als gas. Daarnaast zit er vrijwel geen prijsverschil tussen een elektrische grillplaat of een grillplaat die op elektriciteit werkt. 

 

Kies voor een grillplaat met een afneembare lekbak 

Vlees grillen doe je natuurlijk met olie. Je kunt je dus wel voorstellen dat er veel olie afgevoerd moet worden, maar ook komen er vetten vrij uit het vlees dat je aan het grillen bent. Het is erg belangrijk dat dit op de juiste manier afgevoerd wordt. Je kunt daarom het beste een grillplaat aanschaffen die voorzien is van een afneembare lekbak. Deze lekbak kun je na het grillen uit de grillplaat halen en schoonmaken.