Bij het woord ‘vakantie’ denken veel mensen al snel aan een vliegreis, een wit zandstrand en een helderblauwe zee. Toch hoef je het helemaal niet ver van huis te zoeken als je een ultieme vakantie wilt beleven. Ook Nederland is een prachtig land en heeft veel te bieden. Ondanks dat de afgelopen twee jaar veel vakanties werden geannuleerd, zijn de meeste mensen er juist in eigen land op uitgetrokken. Ons eigen kikkerlandje was altijd al geliefd voor vakanties, maar wordt nu juist extra gewaardeerd. Daarom kun je voor volgend jaar prima een vakantie in Nederland boeken. Ontdek plaatsen waar je nog nooit bent geweest, kom tot rust in de Nederlandse natuur en maak nieuwe herinneringen. Waar breng jij je volgende vakantie door?

 

Kamperen in Drenthe

Drenthe leent zich als provincie perfect voor een kampeervakantie. Als Nederlanders trekken we er graag op uit met camper en caravan en genieten we van de Nederlandse natuur. Daar hoeft het echt niet altijd zonnig voor te zijn. Een camping met viswater is dé plek waar je kunt relaxen. Klap je campingstoel uit, geniet van de zon en wacht tot de dobber onder gaat. Omdat je op de meeste campings geen visvergunning nodig hebt kun jij hier de hele dag ongestoord je gang gaan. Quality time met je favoriete mensen of gewoon lekker alleen, hier vermaak jij je wel.

 

Rust in de Achterhoek

Ben je een echte natuurliefhebber, dan is de Achterhoek de ideale vakantiebestemming. Een wisselend landschap van weilanden, houtwallen, beekjes en bos en kastelen en steden waar je de historie nog voelt zijn kenmerkend voor deze regio in Gelderland. In de Achterhoek kun je je buiten goed vermaken, maak bijvoorbeeld een fietstocht of loop een wandelroute uit. Verblijf je in een vakantiehuis aan het water, dan is een bootje ideaal. Ook voor groepen zijn er veel verschillende activiteiten te doen. Zoek in dat geval eens op “groepsaccommodatie Achterhoek” voor een geschikt verblijf.

 

Gezelligheid in Maastricht

Ook in het zuiden van het land is veel te zien en te ontdekken, neem bijvoorbeeld Maastricht. Maastricht is een onwijs gezellige, bourgondische stad tussen de heuvels van Zuid-Limburg. Je vindt hier allerlei lokale lekkernijen, terrassen en bezienswaardigheden zoals het Bonnefantenmuseum. In Valkenburg kun je vervolgens talloze historische plekken bewonderen, zoals de Fluweelengrot en Kasteel Valkenburg. De Fluweelengrot ontstond al rond 1050 als het gevolg van mergelwinning, voornamelijk voor de bouw van het kasteel. Tegenwoordig dient het als museum. Verder kun je in de omgeving prachtige wandelingen en fietstochten maken. Maastricht heeft alle ingrediënten voor een gezellige stedentrip.