We hebben het massaal gemist, met vrienden of familie na een werkweek of in het weekend de deur uitgaan en een terras pakken. Het was zo gebruikelijk, zo gewoon. Maar de pandemie heeft aardig wat roet in het eten gegooid. Maar nu dat steeds meer onder controle raakt, betekent dat weer meer vrijheid en dat is goed nieuws. We kunnen weer gaan stappen en dat in de breedste zin van het woord.

Cafés zijn weer open

Het is mogelijk om weer lekker naar het café te gaan en te genieten van een drankje en een snack. Heerlijk de sportzomer in het café kijken is waar vrijwel iedereen voor te porren is. Met z’n allen juichen voor de beste sporters of teams, net zoals vanouds! Deze zomer is rijkelijk gevuld met sportevenementen, dus je kan bijkans dagelijks wel met een goede sportreden gaan genieten in het café.

Feesten in de discotheken

Naast een cafébezoek is het feesten als vanouds ook weer min of meer mogelijk. Het was zo gewoon om met enige regelmaat een discotheek te bezoeken en lekker los te gaan met je vrienden, waar abrupt een einde aan kwam. Met de versoepelingen behoort dat weer tot de mogelijkheden en dat is fijn, want een beetje beweging na een jaar thuiszitten doet iedereen goed.

Langdurig genieten van een festival

Ook festivals zijn weer terug van weggeweest en dat beslaat zowel een dag als meerdere dagen, wat natuurlijk afhankelijk is van het festival in kwestie. Hoe dan ook, er zijn verschillende festivals in België, maar ook in omringende landen en dat laat je genieten in de buitenlucht van lekkere muziek, een toffe sfeer en een fijne ontsnapping uit je huis, die je inmiddels genoeg van binnen gezien hebt.

Ontspannen uitgaan

Niet zo van het feesten? Bioscopen zijn ook weer open en met nieuwe releases is er genoeg om te kijken. Haal een bak popcorn en ga lekker zitten. Of wat te denken van een bezoekje aan het casino? Ook dat is (eindelijk) weer mogelijk. Het staat garant voor een leuke avond uit en misschien ga je nog wel naar huis met een leuk zakcentje!

Er valt dus genoeg te doen deze zomer omdat er weer veel meer mogelijk is. Ga dus zeker genieten. Maar doe wel altijd rustig aan, want het is natuurlijk een verandering ten opzichte van het leven dat we het afgelopen jaar hebben gehad. Heb je daar moeite mee of worstel je met een verslaving die nu juist aangewakkerd kan worden? Schroom niet en zoek hulp, er is verslavingszorg waar je zonder schaamte terecht kunt voor professionele hulp. Het advies is hoe dan ook dat je zeker moet genieten deze zomer, maar doe wel altijd rustig aan voor je eigen gezondheid!