We zijn er eigenlijk allemaal wel aan toe: een korte vakantie. En dan het liefst nog naar een warm buitenland (al hebben we hier momenteel ook niets te klagen). Nu kun je natuurlijk naar Italië om Rome of Florence te bezoeken of je kunt naar Madrid of Barcelona in Spanje, maar wat nu als je eens iets anders wilt? Dan is een stedentrip Porto, in Portugal, iets voor jou. De omgeving is schitterend, het eten is heerlijk en Porto is nog een echt mooie stad. Een stedentrip Porto is dus een echte aanrader! Vanuit Nederland is het maar iets meer dan 2,5 uur vliegen, dat is precies genoeg voor een (lang) weekend weg.

Heenreis 's ochtends, terugreis 's avonds, haal het meest uit je stedentrip Porto

Wanneer je maar een paar dagen op stedentrip Porto gaat, dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk tijd in deze prachtige stad doorbrengen. Het is dan jammer als je pas aan het eind van de middag die kant op gaat en op de terugweg alweer in de ochtend op het vliegveld daar moet staan. Probeer dus altijd je vluchten zo handig en zo voordelig mogelijk te plannen: 's ochtends vroeg vliegen vanaf Schiphol en 's avonds pas terug vanaf Porto. Je hebt dan, ongemerkt, een extra dag te pakken.

Porto is écht de moeite waard

Je kijkt je ogen uit in Porto. Maak een wandeling langs alle kerken en kerkjes en verwonder je over de tegeltjes waarmee de buitenmuren zijn versierd. Ook een bezoek aan het treinstation Estação de São Bento mag niet ontbreken. Niet om een trein te pakken, maar wel om je te vergapen aan de schitterende glas in lood ramen en ook weer de tegeltjes. Wanneer je een stedentrip Porto doet, dan mag een bezoek aan het strand natuurlijk niet ontbreken. Het openbaar vervoer in Porto is prima en met de tram of met de bus ben je al snel op het schitterende strand.

Lekker eten in Porto

Je hoeft echt niet veel geld uit te geven aan het eten en drinken in Porto. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Porto is een havenstad en de kans is dus groot dat je vis voorgeschoteld krijgt. Dat is alvast iets om naar uit te kijken. Maar ook als je niet zo gek bent op vis kun je hier heerlijk eten. Brood, kaas en heerlijke vleeswaren zorgen ervoor dat het water je in de mond loopt. Neem er een lekker glas port bij en geniet van je stedentrip Porto!