Nu we vol in de zomer zitten is het natuurlijk ook tijd om meer van de tuin te genieten. Een fijne tuin kan ontzettend veel toevoegen aan het zomer plezier. Een goede tuin is geen betegelde parkeerplaats, maar een levende plek met veel groen, groei en bloei. Veel mensen denken dat tuinieren ontzettend veel tijd kost en willen daarom een tuin met niet te veel planten met de gedachte van niet te veel onderhoud. Maar dit is ontzettend zonde. Het zorgt niet alleen voor een ongezelligere tuin, maar ook voor een hetere tuin. Wat niet fijn is aangezien we nu ook in Nederland regelmatig een hittegolf krijgen. Meer groen in de tuin zorgt voor meer koelte. Maar als je eenmaal een fijne tuin vol groen hebt wil je er natuurlijk ook van genieten. In dit artikel bespreken we een aantal leuke dingen om in de tuin te hebben.

Hangmat

Wat is er nu fijner dan lekker luieren in een hangmat. Niks geeft meer een gevoel van tropische vakantie. Maar een hangmat is niet alleen iets om van te genieten tijdens een tropische vakantie. Je kunt er ook van een hangmat genieten in je Nederlandse tuin. Het is niet nodig om twee grote bomen te hebben in je tuin die ook nog eens in de perfecte afstand staan van elkaar. Het is ook heel mogelijk om een hangmat met een eigen standaard te nemen. Het fijne bij zo’n hangmat is dat je bij slecht weer de hangmat ook zo in je woonkamer kunt opzetten. Tijdens een zomerse regenbui lig je dan lekker in je hangmat warm en droog terwijl de regen op de ramen klettert.

Goede parasol

Zoals we al aangaven in het begin van dit artikel, krijgen we regelmatig hele hete dagen en zelfs waarlijke hittegolven in Nederland. Tijdens deze hittegolven zul je veel binnenblijven waar het koeler is maar tegelijkertijd is het fijn om wel nog in de tuin te kunnen zitten en daar ook wat waterpret te hebben. Om je tuin en ook je huis zo koel mogelijk te houden is een parasol erg fijn. Een goede parasol is een zweefparasol. Je kunt zo online een parasol kopen.

Vuurhaard

De meeste Nederlandse tuinen worden tijdens de zomer intensief gebruikt maar worden niet naar omgekeken tijdens de winter. Toch kun je tijdens een frisse winternacht ook ontzettend van je tuin genieten zolang het droog is. Door een buitenhaard te bouwen in je tuin kun je heerlijk van een sneeuw dag genieten in je tuin. Drink met vrienden op een winterse dag lekker een biertje rondom het warme vuur.