Wanneer je een nieuwe woning hebt dan zul je veel beslissingen moeten maken. Of je nu een nieuwbouw woning hebt of een bestaande woning, de kans is groot dat je nog best wat renovaties en interieurbeslissingen gaat nemen. Een van de beslissingen die je waarschijnlijk zult moeten nemen is wat voor vloer je kiest. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten vloeren die je kunt kiezen. We focussen daarbij vooral op Hout, PVC en laminaat. Elk van deze soorten vloer heeft zo zijn voordelen en nadelen. De kwaliteit van PVC en Laminaat is in de afgelopen jaren flink omhoog gegaan. Het is bijna onmogelijk om een laminaatvloer van een hardhouten vloer te onderscheiden. Toch zijn er ook mensen die een voorkeur hebben voor hardhout.

Kosten

Natuurlijk zijn er vele beweegredenen om voor een bepaalde vloer te kiezen maar een aspect dat altijd terugkomt is de kosten. Hardhouten vloeren zijn vaak het duurst, daarna volgt PVC en daarna laminaat. Om een indicatie te geven, een hardhouten vloer zal ongeveer tussen de 45-70 euro per vierkante meter kosten. Een goedkopere pvc optie zal je zo’n 20 euro per vierkante meter kosten. Laminaat kan heel goedkoop zijn. Er zijn laminaatvloeren die slechts 5 euro per vierkante meter kosten. Maar als je een hogere kwaliteit vloer wilt dan kan het ook best 30 euro per vierkante meter kosten.

Warmte, luchtvochtigheid en krassen

Op dit moment zijn pvc vloeren ongekend populair. Deze populariteit komt voornamelijk voort uit het feit dat deze vloeren ontzettend sterk zijn. Ten opzichte van houten vloeren zie je bij PVC vloeren niet zo snel krassen. Ook is de kans op kleurverschillen door zonlicht, putten en kromtrekken veel kleiner. Een pvc vloer heeft dan ook zeker de voorkeur bij een badkamer of keuken. Wil je een pvc vloer en woon je in Eindhoven, google dan eens pvc vloeren eindhoven voor opties in de buurt.

Makkelijk onderhouden

Als je een gemakkelijke vloer wilt die weinig tot geen onderhoud nodig heeft dan kun je het beste voor laminaat kiezen. Laminaat is gemakkelijk schoon te maken en het hoeft niet in de was of olie gezet te worden.

Vloerverwarming

Een andere reden waarom pvc vloeren zo populair zijn, is dat ze ideaal zijn voor vloerverwarming. In tegenstelling tot hout geleidt de warmte een stuk beter. Zeker bij woningen waar vloerverwarming de primaire verwarming is, is dit erg fijn.