Denk jij dat er meer tussen hemel en aarde bestaat? Dan geloof je waarschijnlijk ook dat er mensen zijn met bepaalde gaven. Gaven om iets te kunnen waarnemen wat andere mensen niet kunnen. Dit wordt vaak ook wel het zesde zintuig genoemd. Iemand met het zesde zintuig wordt ook wel een medium of helderziende genoemd. Al is helderziende misschien niet de juiste omschrijving. Iemand kan inderdaad helderziend zijn maar ook helderhorend, heldervoelend of helderruikend. Eigenlijk is bij een medium een van de zintuigen zo goed ontwikkeld dat hij of zij een helder moment krijg over iets of iemand uit het heden, het verleden of de toekomst maar ook over gedachten of gedragingen. In dit blog leggen we het graag nog iets beter voor je uit.

De verschillende gaven

Zoals we net al vertelde kan heeft een medium een bepaalde gave gekoppeld aan een zintuig. Om het makkelijk uit te leggen is dit zintuig ook wel extra goed ontwikkeld. Een medium kan dingen horen die ‘gewone’ mensen niet kunnen horen of kan iets zien, proeven of voelen wat voor andere mensen niet is weggelegd. Wanneer een medium helderhorend is zal hij of zij boodschappen ontvangen in de vorm van geluid. Dit medium zal dan in staat zijn tot wederzijdse communicatie met het hiernamaals en de cliënt die hier vragen over heeft. Een helderziend medium ontvangt boodschappen in vorm van beelden en kan dit beeld verhelderen naar de cliënt. Een heldervoelend medium is iemand die boodschappen door krijgt op basis van gevoel. Dit zijn vaak emoties maar het kan ook een lichamelijke prikkeling zijn. Vaak werken dit soort mediums met tastbaarheden van mensen. Ook bestaan er nog mediums die een gave hebben op het gebied van telepathie en healing. Deze vormen worden ook wel gedachtenlezingen en handleggingen genoemd.

De verschillende consulten

Wanneer je zelf geen medium bent maar wel graag de hulp van een medium wilt inschakelen dan ga je al vrij snel naar een consult. Een consult is een afspraak die je maakt met een medium en waarin het medium in opdracht van jou zijn of haar gave in werking zet. Dit kan bijvoorbeeld zijn door middel van een fotoreading als je in contact wilt komen met een overledenen of een vermist persoon maar het kan ook een mediumchat zijn waarin je vragen over de toekomst laat beantwoorden. Een medium om een consult vragen kan vanuit verschillende doeleinden en oogpunten. Weeg altijd eerst goed af wat je precies wilt en verwacht van een medium en ga met die informatie op zoek naar een medium en consult dat het beste bij jou past.