Vrijwel iedereen heeft wel eens tweedehands spullen gekocht. Van tweedehandse kleding, tot tweedehands heftrucks worden online gekocht. Tegenwoordig zie je op heel veel platforms dat je spullen van elkaar kan over kopen. Daarnaast zijn er ook veel kringloopwinkels gevestigd in Nederland. Voordat je iets nieuws koopt is het verstandig om eerst te kijken of je het ook tweedehands kunt kopen. In dit artikel leggen we uit waarom.

Bijdrage aan het milieu 

Als je tweedehands spullen koopt verklein je de belasting voor het milieu. Het kopen van tweedehands producten zorgt er namelijk voor dat het desbetreffende product een langere levensduur krijgt. Je bespaart hier grondstoffen, energie en afval mee. Denk hier daarom goed over na als je overweegt om iets nieuw of iets tweedehands te kopen. 

Goed voor jouw portemonnee 

Dit spreek eigenlijk wel voor zich, maar als jij iets nieuws koop kost dat je veel meer geld dan als je iets tweedehands aanschaft. Dat het goedkoper is, wil overigens niet zeggen dat de kwaliteit slechter is. In sommigen gevallen is het tweedehandse product even goed als het gloednieuwe product en levert het dus alleen maar voordelen op om het tweedehands te kopen.

Originaliteit 

Word jij er gek van dat wanneer je een rokje koopt, je vervolgens meerdere mensen ziet in hetzelfde rokje? Als jij naar de kringloopwinkel gaat om tweedehands kleding te kopen, is er een grote kans dat niet veel andere mensen dit product hebben. Je zal dan nooit meer het probleem hebben dat je naar een feest gaat waarbij iemand dezelfde outfit heeft. 

 

Machines kunnen vaak zonder problemen een tweede keer mee

Als je van plan bent om een heftruck te komen, dan is het sterk aan te raden om een kijkje te nemen in het assortiment van tweedehands heftrucks. Dit omdat machines over het algemeen erg lang mee kunnen gaan en je er daardoor eenvoudig geld mee kunt besparen. Wel is het belangrijk dat je de machine goed laat controleren voordat je hem aanschaft. 

Kijk goed naar wat je koopt 

Ondanks dat tweedehands spullen op sommigen momenten even goed zijn als gloednieuwe producten, heb je ook momenten waarbij de spullen in een aanzienlijk slechtere conditie zijn. Bij het kopen van tweedehandse dingen moet je goed kijken naar de prijs van het tweedehandse product en dat vergelijken met de oorspronkelijke prijs. Als het product maar ietsjes goedkoper is dan het nieuwe product, maar wel heel veel storende gebruikssporen heeft, dan is verstandiger om iets nieuws aan te schaffen.